NAMM 2020

posted in: Hírek | 0
Az Audix Microphones soha nem látott mennyiségű új terméket, valamint új logót mutatott be a 2020-as NAMM Show-n
Az Audix, a professzionális audió piac és installációs ipar vezető amerikai mikrofongyártója tizennégy új terméket – a legtöbbet az elmúlt harminc egynéhány év történetében – mutatott be Anaheimben a 2020-as NAMM Show keretében.
Az újdonságok között megtalálható egy teljes fejhallgató és fülmonitor sorozat, négy kondenzátor mikrofon, egy ribbon mikrofon és egy referencia mikrofon. Minden terméket, a kapszulát, mikrofonrácsot, a markolatot és elektronikát az alapoktól kezdve újraterveztek éveken át tartó fejlesztés után. Az új termékek már az időközben megújult céges emblémát viselik.
„Ez egy új korszak az Audix számára“ mondta David Marsh, az Audix kereskedelmi igazgatója. „A termékek új generációját hoztuk létre a producerek, zenészek, hangmérnökök és audiofilek új generációja számára.“
A fejhallgató sorozat az A140, A145, A150 és A152 típusokból áll. Mindegyik hátul zárt, dinamikus hangszóróval felszerelt pro-sound high-fidelity fejhallgató, kiváló minőségű levehető kábel lehetőséggel. Mindegyik modell sajátos hangzásprofillal rendelkezik a különféle felhasználáshoz a stúdió felvételtől és műsorszolgáltatástól a hifi zenehallgatásig és játékig.
A fülhallgató sorozat az A10, A10X, valamint az A10BT és A10XBT típusokból áll, utóbbiakhoz Bluetooth 5.0 kapcsolatra alkalmas, beépített mikrofont tartalmazó kábel tartozik. Fáziskoherens 10 mm-es pontsugárzó és aranyozott MMCX csatlakozóval ellátott nagyfelbontású audió kábel jellemzi ezeket a modelleket. Az A10 részletező hangzású stúdió fülmonitorként szolgál, míg az A10X kiterjesztett mélyfrekvenciákat nyújt.
A nagymembrános kondenzátor mikrofon sorozat az A131 és A133 fix töltésű kondenzátor modellekből, valamint az A135 és A137 valódi kondenzátor mikrofonokból áll. Mind a négy modell belső rezgéscsillapítóval ellátott kardioid iránykarakterisztikás kapszulával rendelkezik. Az A133 és A137 típus osztó- és mélyvágó kapcsolót kapott.
Az A160 transzformátoros passzív kétirányú ribbon mikrofonban nincs aktív elektronika, klasszikus kialakítású, nem igényel fantomtápot.
Az A127 egyfajta referencia mikrofon 1/2“-os fémfilm kapszulával, gömb iránykarakterisztikával.