AUDIX a 2016-os New Orleans-i jazz fesztiválon

posted in: Hírek | 0

 

Audix at New Orleans Jazz Fest 2016

A 2016-os New Orleans Jazz & Heritage Festival a hangok és színek felvillanyozó keveréke volt, két hétvége gyönyörű kakofóniában, megszakítva zivatarokkal, mennydörgéssel és villámlással. Az időjárástól eltekintve közel félmilliónyi embertömeg ünnepelte a zenét és kultúrát a város vásárterületén. Az Audix ismét támogatta a fesztivált, több mint 400 darab mikrofont küldött, amelyeket széles körben használtak számos színpadon. Az alábbiakban a fesztivál néhány kiemelt eseménye látható, a továbbiakról az esemény Facebook oldalán lehet olvasni. www.facebook.com/JazzFest

Photos via New Orleans Jazz & Heritage Festival 

All Stars koncert az OM sorozat használatával

A Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers és a Kings Of Leon tagjai fogtak össze és játszották el Neil Young klasszikus dalát, a Rockin’ in the Free Wolrd címűt, a szóló énekes OM7 mikrofont használt.

Red Hot Chili Peppers performing on stage

A Jazz Fest szenzációja, a Red Hot Chili Peppers felszántotta színpadot, Anthony Kiedis Audix OM7-be énekelt. New Orleans, Louisiana.

Bonnie Raitt performing on state

Az Audix művészei közül Bonnie Raitt, a Red Hot Chili Peppers, a Pearl Jam, Stephanie Jordan és mások vettek részt a fesztiválon.

A hangosítók

 Left to Right: Keith Falgout, Tracy McCullough, Audix VP of Sales Cliff Castle, Andre Laurent    FOH engineer Keith Ballas

Pillanatkép a monitor- és produkciós csapatról a Lagniappe színpadnál, a fesztivál legmeghittebb helyszínén. A színpad a műfajok széles skálájának adott helyet a Loyola egyetem jazz zenekarától és a jazz énekes Ingrid Lucia-tól a dalszerző tehetség Andrew Duhonig és a sajátos zenét játszó csellista Helen Gillet-ig. A színpadon OM6 mikrofonok szolgálták az éneket, i5-ök a hangszereket, D6 és D sorozatú mikrofonok voltak a dobokon, ADX51 overheadként és SCX25A zongorára.

Balról jobbra: Keith Falgout, Tracy McCullough, Cliff Castle az Audix kereskedelmi igazgatója, Andre Laurent és külön képen Keith Ballas keverő hangmérnök.

 The crew at the Fais Do-Do Stage

A Fais Do-Do színpad csapata. „Ez a színpad mindig a kedvencek közé tartozik, itt vannak a legjobb Cajon, Zydeco és Americana zenekarok“ mondta Cliff Castle, az Audix kereskedelmi igazgatója. A fellépők között található a Los Lobos, Buffy Saint-Marie, a Savoy Family Cajun Band, Kristin Diable és a város kedvence Rockin’ Dopsie. Az energiáktól duzzadó színpad komoly feladat elé állította a monitorkeverő hangmérnököket, hiszen többnyire zenészek tömege volt a színpadon és mindenki hangosan akarta hallani magát. Chris Brown monitorkeverő hangmérnöktől mindezt megkapták, sőt többet is. „A megfelelő gain az OM6-osokat használva sohasem okoz problémát. Mindaddig tekerem felfelé, ameddig azt nem mondják hogy jó, vagy megkérnek hogy vegyem lejjebb a hangerőt. Soha nem volt probléma a gerjedéssel.“ Ezen a színpadon is i5 típusokat használtak a hangszerekhez, FireBall került a tangóharmonikára, D6 a lábdobra, D2 a tamokra, i5 a pergőre és ADX51 overheadként.

Fotó: Brent Moreland (monitor), Chopper Brady (FOH), Cliff Castle, Chris Brown (monitor) a hangbeállásnál

Audix mikrofonok a JazzFest-en

A fesztivál színpadokon az Audix OM énekmikrofon családtól a klasszikus i5 és D6-ig minden szerepelt, beleértve a FireBall és FireBallV-t harmonikához.

                        

Balról jobbra: Curley Taylor & Zydeco Trouble and Quiana Lynell & the Lush Life Band

Honey Island Swamp Band

                    The Black Lillies on Stage   

 Balról jobbra: The Black Lillies és The Bester Gospel Singers

The Johnson Extension

The Johnson Extension

                    Gal Holiday and the Honky Tonk Revue   Luke Winslow King

Tommy McLain   Los Lobos

Balról jobbra: Gal Holiday and the Honky Tonk Revue, Luke Winslow King,
Tommy McLain és Los Lobos

Pearl Jam

Pearl Jam

            Treme Brass Band   Buffy Sainte-Marie

Balról jobbra: Treme Brass Band és Buffy Sainte-Marie

 Kristin Diable

Kristin Diable – fotó Jacqueline Marque jóvoltából

                   Loyola University Jazz Ensemble   McDonogh 35 High School Gospel Choir

                   The Preservation Hall Brass    Young Gardians of the Flame

Balról jobbra: Loyola egyetem jazz együttese, McDonogh 35 főiskolai gospel kórus, Preservation Hall Brass és Young Gardians of the Flame

Jövőre találkozunk!

The Revelers

A 2017-es Jazz Fest már meghirdetésre került. Írd be a naptárba az április 28. és május 8. közötti dátumot. Találkozunk New Orleans-ben!

(Fotó: The Revelers)